top of page
  • Foto van schrijverTravelfactory.be

DE MOOISTE BESTEMMINGEN VOOR DEZE ZOMER, à la TRAVELFACTORY


De zomervakantie is voor velen het hoogtepunt van het jaar. Tijd om te relaxen, te genieten van het gezin, op eigen ritme, weg van huis. Tijd om een nieuwe bestemming te ontdekken. Een bestemming vol cultuur, of met de mooiste stranden. Genietend van de lokale keuken, de couleur locale, de rust, de natuur, de uitzichten,...

Hierbij enkele van de mooiste vakantiebestemmingen om tijdens de zomer te vertoeven!

 

TURKIJE, één van de meest populaire zomerbestemmingen voor de reiziger die zoekt naar een all inclusive-vakantie. Turkije biedt een verscheidenheid aan badplaatsen, ondergedompeld in de lokale cultuur. Cultuurfanaten kunnen hier op ontdekking tijdens één van de vele excursies. Natuurliefhebbers kunnen per jeep het gebergte in, of vanop het water genieten van de prachtige uitzichten. Rustzoekers genieten vanop hun strandstoel van al het lekkers op de uitgebreide buffetten, en de heerlijke cocktails. Sportfanaten verleggen hun grenzen tijdens eens van de aangeboden activiteiten, terwijl de kinderen onbeperkt waterpret hebben in één van de waterparken.

EXTRA TROEF DEZE ZOMER: Door de oorlog zijn er volgende zomer amper Russen die naar Turkije kunnen afreizen, dé nationaliteit die normaliter de meeste Turkse hotelkamers

vullen... Om de duizenden hotelkamers te vullen, zijn er dus extra kortingen. Ter plaatse meer ruimte aan de zwembaden, restaurants,....

 

PORTUGAL, niet de bestemming die Belgische reizigers spontaan noemen als vakantiebestemming. Spanje is populair bij de Belgen, Portugal eerder onbekend. Toch heeft Portugal voor mij persoonlijk de mooiste stranden van Europa. Sommige kleine baaien, andere kilometerslang. Zandstranden, vaak omringd door de mooiste kalkrotsen. Sommige overbevolkt tijdens de zomer, andere bijna onaangeroerd tijdens juli en augustus. Portugal is dus een ideale strandbestemming, maar ook cultuurliefhebbers hebben hier opties. Als één van de Europese wijnproducenten zijn hier trouwens heerlijke zomerwijntjes te ontdekken. Zacht van karakter, met een lichte sprankel, ideaal bij zomerse temperaturen. Samen met een vers gevangen sardientje, gegrild op de barbecue, een eenvoudige maar heerlijke maaltijd.

MIJN SUGGESTIE: Ontdek dit gevarieerde land tijdens een strandvakantie, of tijdens een rondreis met huurwagen.

EXTRA TROEF: de charmante boetiekhotels aan eerlijke prijzen! Geen Amerikaanse toeristen hier, die de prijzen vaak de hoogte in duwen!

EVENTUEEL MINPUNT: Hier vooral charmante boetiekhotels en familiehotels met meerdere faciliteiten; weinig hotels die all inclusive aanbieden.

 

CITYTRIPS, vaak het voordeligst tijdens de zomermaanden juli en augustus. Waar de rest van het jaar een bepaald aantal hotelkamers gevuld worden met zakenreizigers, zijn de maanden juli en augustus kalme maanden qua zakenbezoekers. Dit resulteert vaak in laagseizoenprijzen, ten midden van een relatief rustige stad.

EXTRA TROEF: Verblijf in een hotel met een buitenzwembad, waar je aan de rooftopbar kan genieten van een cocktail, of bezoek een stad met een groot park/strand waar je kan geniet van de zomerse temperaturen.

POPULAIRE CITYTRIPS TIJDENS DE ZOMER: New York, Berlijn, Londen, Barcelona, Malaga

 

ISLANDHOPPING IN EUROPA, het kan in Griekenland. Reis van het éné naar het andere eiland per ferry. Verblijf in charmante hotels, en geniet van de eigenheid van elk eiland. Deze reis garandeert een variatie aan bestemmingen. Geniet van de Griekse cultuur, cocktails drinkend op een Grieks strand, met een oneindige horizon.

TIP A LA TRAVELFACTORY: Combineer een verblijf in Athene met een verblijf op één van de eilanden voor de kust van Athene.

 

DE BALEAREN, een veelzijdige archipel met eilanden als Mallorca, Menorca, Formentera en Ibiza. Kindvriendelijk met licht aflopende stranden, talrijke faciliteiten in de hotels, gezellige stadjes en promenades. De drukkere eilanden Mallorca en Ibiza kennen niet alleen drukkere badplaatsen met avondvertier, maar ook charmante hide-aways waar van massatoerisme geen sprake is.

EXTRA TROEF: Groot aanbod aan accommodaties inclusief ontbijt, half pension of all inclusive

 

HEB JIJ JOUW VOLGENDE ZOMERBESTEMMING GEKOZEN?

Travelfactory werkt graag een voorstel uit op maat van je wensen en budget.

Contactgegevens: valerie.s@travel-experts - 0477 28 78 59 - www.travelfactory.be

 

TRAVELFACTORY by Valerie Seeldraeyers - Stationsstraat 1 - 1840 Londerzeel120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page